L'Ajuntament de Sagunt concedix més d'un milió d'euros en ajudes a empreses per a pal·liar els efectes de la COVID19
En total, s'ha prestat ajuda a 699 persones autònomes i Pimes, i més de 1.500 persones, directa o indirectament, s'han beneficiat d'estes ajudes
Promoció Econòmica - Ajuntament de Sagunt
Publicado el martes, 10 de noviembre de 2020 a las 10:10
La Junta de Govern Local ha aprovat hui la tercera Comissió de Valoració de les ajudes a persones i autònomes i Petites i mitjanes empreses (Pimes) afectades per la declaració de l'Estat d'Alarma del passat mes de març. S'han atorgat les últimes concessions d'ajuda a aquelles sol·licituds que quedaven per esmenar errors o completar la seua documentació. En total, una vegada que ja han sigut valorades les 1.123 sol·licituds presentades, s'han aprovat 699 ajudes que ascendixen a 1 037 690,84 euros, la qual cosa suposa prestar ajuda a un total de 1 537 persones.
María José Carrera, regidora de Promoció Econòmica i Industrial, ha destacat que, amb l'aprovació d'esta remesa de sol·licituds, «s'ha tancat un procés que es va iniciar el mateix dia en què es va decretar l'Estat d'Alarma. Des del minut zero este Equip de Govern va entendre que la primera necessitat en esta crisi era la sanitària, però la segona era la crisi econòmica que s'ha generat».
«Des de llavors hem completat una àrdua tasca on trobem la cooperació del personal tècnic del departament i la generosa cooperació de l'Equip de Govern i de la resta grups polítics que, a través de les seues propostes, van donar forma i sentit a una norma que ha ajudat a pal·liar els efectes econòmics negatius que es van generar al març i abril», assenyala l'edil.
Les ajudes, que s'han anat resolent parcialment al llarg dels últims mesos, estan destinades a persones autònomes i Pimes locals que s'han vist afectades per la declaració de l'Estat d'Alarma del 14 de març, amb el tancament de les seues activitats, així com aquelles que, sense tancar, han vist reduïda en, almenys, un 50% la seua facturació.
Disgregada la informació per formes jurídiques, 500 sol·licituds aprovades corresponien a persones autònomes, 167 eren societats limitades, 17 societats civils, 13 comunitats de béns i dos cooperatives. Entre les persones físiques el 46,6% eren dones i el 53,4% hòmens.
Més enllà de la incidència directa que les ajudes han tingut en les empreses beneficiàries individuals, que han sigut 360, cal assenyalar que la norma ha destinat partides concretes a sufragar els costos de lloguer durant els mesos de març i abril, i a fer costat a les empreses que mantingueren els llocs de treball. En este sentit, 339 empreses comptaven amb persones assalariades i han rebut ajudes econòmiques beneficiant-se indirectament 838 treballadors i treballadores.
«És important destacar que esta ajuda no sols feia costat a la persona autònoma o a l'empresari i empresària, també era una fórmula per a preservar llocs de treball durant, almenys, sis mesos. De manera conjunta, estes ajudes ha aconseguit més de 1.500 persones», declara María José Carrera.
La regidora de Promoció Econòmica i Industrial també ha volgut puntualitzar que «estes dades encara poden patir modificacions, ja que actualment l'equip tècnic està resolent recursos i justificacions, per la qual cosa la xifra total de persones beneficiàries podria patir alguna variació». Finalment, cal assenyalar que en l'actualitat, i fins a la finalització de l'any, les empreses beneficiàries tenen l'obligació de justificar tant el manteniment de la seua activitat com, com menys, el 50% de les persones contractades, assegurant amb això que es complixen els requisits establits en la norma reguladora de l'ajuda.
10/11/2020 10:10 | alvaropc23